Wacht niet langer!

Schakel over op de elektronische facturatie door het downloaden van de White Paper!

Het kiezen voor elektronische facturatie staat gelijk aan kiezen voor eenvoud, kostenvermindering, efficiëntie en kwaliteit. Een recente studie heeft aangetoond dat er op één jaar meer dan 1 miljard facturen ontvangen en verstuurd werden in België. In een continu evoluerende wereld, geniet de elektronische facturatie een groeiend succes en wordt deze gebruikt door meer en meer professionals.

 


Recevoir facturesWaarom uw facturen elektronisch ontvangen?

 

De elektronische facturatie is het middel bij uitstek om uw facturen te ontvangen, te raadplegen en te verwerken, eenvoudig en aan een recordtempo. Door de volledig elektronische verzending, gebeurt dit in alle duidelijkheid en transparantie.

Het is belangrijk om te onderstrepen dat de elektronische factuur meer is dan een eenvoudige afbeelding, in tegendeel zelfs, het belangrijkste aspect ervan is net dat ze alle informatie in gecodeerde vorm bevat. Tegenwoordig kan het merendeel van de boekhoudpakketten deze rechtstreeks inlezen. Zo wordt elke kans op fouten vermeden.

Dankzij de elektronische facturatie, worden uw dagelijkse taken – ingaven, verwerking en goedkeuring van facturen – tot een minimum beperkt.

 


Envoyer facturesWaarom kiezen voor het elektronisch verzenden van uw facturen?

 

Kiezen om uw facturen via elektronisch weg te versturen, laat toe om deze taak met een enkele muisklik te volbrengen, zonder bijkomende handelingen. Bovendien zullen uw klanten die hun facturen op deze manier ontvangen, deze makkelijker en dus sneller kunnen verwerken, wat weer een aanzienlijk economisch voordeel met zich meebrengt.

Elektronische facturen zijn natuurlijk ook milieuvriendelijk en plaatsbesparend, want hun archivering gebeurt volledig digitaal. Zo kan het budget dat normaal gebruikt wordt voor papier, omslagen, enz., elders aangewend worden.

 


formaatWelk bestandsformaat vraagt u aan uw leveranciers?

 

Meerdere bestandsformaten zijn mogelijk:

Formats 

 • e-fff: bestandsformaat dat door het merendeel van de Belgische uitgevers van pakketten voor KMO’s aanvaard werd. Het gaat hier om een UBL 2.X-formaat dat aangevuld werd met informatie eigen aan de Belgische wetgeving.
 • UBL2.X: bestandsformaat dat wijdverspreid is binnen Europa en overgenomen werd door de grote internationale uitgevers, zoals Sage. Het laat toe om facturen en andere documenten uit te wisselen met leveranciers en klanten in het buitenland.
 • PDF+: klassiek PDF-formaat verrijkt door het toevoegen van een e-fff-bestand.
 • PDF: bestandsformaat dat gebruikt wordt voor het elektronisch uitwisselen van documenten tussen (verschillende) informaticasystemen. PDF-bestanden geven de documenten weer als een of meerdere afbeeldingen, al dan niet aangevuld met de gegevens in tekstformaat. Voor het inlezen van de gegevens uit deze bestanden is vaak OCR-karakterherkenning noodzakelijk. Deze herkenning is sterk afhankelijk van de kwaliteit van het document en de verkregen gegeven zijn dus niet altijd even betrouwbaar.
   

Er bestaan nog andere bestandsformaten die moeilijker verwerkt kunnen worden door de pakketten:

 • Het Zoomit-formaat, dat meer aangepast is voor transacties met particulieren, wordt niet verwerkt door boekhoudpakketten.
 • Het Finvoice-formaat dat gebruik maakt van XML en, net zoals Zoomit, toegespitst is op het uitvoeren van betalingen en gebruik door particulieren. Dit formaat is niet geschikt voor het verwerken of boeken van facturen door ondernemingen.
 • Het EDI-formaat voor het uitwisselen van gegevens tussen (vaak autonome) informaticasystemen van grote tot zeer grote ondernemingen.
  Dit formaat is niet geschikt voor KMO’s.

 


De elektronische facturatie in het kort:

 

 • Is geschikt voor elke onderneming voorzien van een boekhoudpakket;
 • Is een enorme troef voor uw professionele activiteiten;
 • Garandeert u aanzienlijke tijds- en kostenbesparing.

Wil u meer weten over de elektronische facturatie?

Vul onderstaande velden in en ontvang volledig gratis uw praktische gids.

*
*
*
Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden