Sage lanceert nieuwe versie van zijn geïntegreerde beheersoplossing Sage X3 om nog beter in te spelen op de behoeften van middelgrote ondernemingen

09 november 2017

Brussel, 9 november 2017 - Sage, markt- en technologieleider voor geïntegreerde oplossingen voor boekhouding, betalings- en commercieel beheer, kondigt de lancering aan van versie 11 van Sage X3, een geïntegreerde beheersoplossing voor middelgrote bedrijven. Sage X3 werd verrijkt met belangrijke vernieuwingen op het vlak van functionaliteit, gebruik en implementatie en versterkt zijn capaciteit om de snelle ontwikkeling van groeiende kleine en middelgrote bedrijven te ondersteunen. Het doet dit dankzij een vereenvoudigd, soepeler beheer en voor een lagere investeringskost dan van een traditionele ERP-oplossing.

Sage X3 is wereldwijd uitgerold en telt bijna 350.000 gebruikers. Het werd ontworpen met het oog op de behoeften van middelgrote bedrijven die worden geconfronteerd met strikte verplichtingen in de belangrijkste domeinen van het administratief en financieel beheer, logistieke performantie, industriële activiteiten en diensten. De uitdaging voor de bedrijfsleiders bestaat erin complexe processen te beheersen en snel inzicht te krijgen in alle operaties en hun productiviteit. Ze moeten ook blijk geven van flexibiliteit, ongeacht de omvang van de structuren, in een omgeving in volle transformatie waaraan ze zich permanent moeten aanpassen.

“We leven in een economie die zeer snel evolueert in een context van felle concurrentie die bedrijven verplicht om snel te leveren en zich sterker te engageren op het vlak van dienstverlening. Een oplossing zoals Sage X3 helpt de waardeketen te versnellen, reactiever op te treden en zich op een nieuwe manier tot de klanten te richten. Met Sage X3 willen we middelgrote bedrijven helpen hun ontwikkeling efficiënt te ondersteunen, hun concurrentiekracht te versterken en hun internationalisering te vergemakkelijken. Met dit aanbod willen we al onze knowhow en ervaring inzetten om deze bedrijven te ondersteunen bij het realiseren van hun ambities en dit ongeacht hun omvang, van start-ups tot internationale groepen,” verklaart Alex Dossche, Managing Director van Sage België.

Naast nieuwe functionaliteiten op het vlak van mobiliteit en beslissingsondersteuning biedt Sage X3 ook een geoptimaliseerd beheer van productie- en dienstverleningstaken en de gehele supply chain – voor alle sectoren van essentieel belang zijn – inclusief de aankoop voor massa-import, opslag en distributie via meerdere kanalen.

De oplossing kan ook flexibeler worden geïmplementeerd: naast nieuwe, configureerbare modellen die sneller geactiveerd kunnen worden, wordt de keuze uitgebreid tot implementatie op de site, via een private cloud of het publieke cloudaanbod op het AWS-platform. De beschikbaarheid hiervan wordt uitgebreid tot de markten in Duitsland en Zuid-Afrika naast de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. 

Belangrijkste nieuwigheden van Sage X3:

  • Geoptimaliseerd end-to-end-beheer van de supply chain: naast het beheer van de aankoopstromen voor langeafstandstransport (vervoer en traceerbaarheid van containers, aanvoerkosten, enz.) en nieuwe EDI-uitwisselingsmodellen, bevat versie 11 van Sage X3 een WMS-module - Sage Géode – die het geavanceerd opslagbeheer verbetert (sectorale problemen, stuurindicatoren, uitbreiding van mobiel gebruik). Sage X3 breidt ook het beheer van elektronische handel (e-commerce en m-commerce) uit en maakt de integratie van Salesforce CRM in de cloud mogelijk via een standaardconnector. 
  • Flexibel productie- en dienstenbeheer: nieuwe modules voor geavanceerde planning (eindige capaciteitsplanning met beperkingen) en het beheer van (zakelijke) industriële projecten op basis van herwerkte businessmodellen en gespecialiseerde softwareonderdelen . 
  • Verbeterd financieel beheer op internationaal vlak en inzake compliance: meer capaciteit voor de ondersteuning van groeps- en/of internationale strategieën (analytische dimensies op het niveau van budgetten, realtime interbedrijfsconsolidatie, valutaconversie bij transacties of op het niveau van de eindafrekening), uitbreiding van de beschikbare wetgevingen, evoluties van de wet- en regelgeving (Sage X3 is AFNOR-gecertificeerd voor geautomatiseerde boekhouding en IFRS).
  • Nieuwe, specifieke reportingtools voor de financiële afdeling: er werden verbeteringen aangebracht aan Sage Enterprise Intelligence, de geïntegreerde BI-motor van Sage X3 voor het beheer van de module en de aanmaak van rapporten en het aanbod omvat voortaan ook Sage Financial Reporting, standaardfuncties voor financiële reporting.
  • De nieuwe gebruikersinterface vergemakkelijkt het gebruik van de applicatie, versnelt de navigatie en zorgt voor efficiëntere interacties met IOS-, Windows- of Androidapparatuur. 
Over Sage:

Sage (FTSE : SGE) is wereldwijd de marktleider inzake beheersoplossingen voor ondernemingen. Sage vergezelt de ontwikkeling van ondernemingen van start-up over scale-up tot kmo met Sage Business Cloud. Dit is de enige oplossing die boekhouding, financiën, commercieel beheer, geïntegreerd bedrijfsbeheer, human resources, verloning, betalingen en communicatie met de bank integreert in de Cloud.

Onze missie: ondernemers bevrijden van de administratieve last zodat ze zich kunnen concentreren op wat ze graag doen. Dat doen we elke dag voor onze 3 miljoen klanten in 23 landen, met onze 13.000 medewerkers en dankzij ons netwerk van experts-boekhouders en partners. Wij zijn geïntegreerd en geëngageerd: we steunen lokale gemeenschappen met liefdadigheidswerk via de Sage Foundation.

Voor meer informatie: www.sage.com

Voor meer info, contacteer:

VADEMECOM
Vincent Morrens
Head of Media Relations
T : +32 (0)2.269.50.21
M : +32 (0)475.93.25.16
[email protected]
www.vademecom.be

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden