2018: artificiële intelligentie wordt algemene realiteit door democratisering en dagelijkse toepassing

09 januari 2018

2018: artificiële intelligentie wordt algemene realiteit door democratisering en dagelijkse toepassing

 

Door: Kriti Sharma, VP AI bij Sage

 

Brussel, 9 januari 2018 – 2017 markeerde de doorbraak van Artificiële Intelligentie (AI). Ondanks verschillende pogingen om AI te dramatiseren het afgelopen jaar, begrijpt het grote publiek beter dan ooit de technologieën die steunen op AI. Gebruikers beginnen te begrijpen  welke gevolgen door AI-gestuurde applicaties hebben op hun dagelijkse digitale leven. Gesterkt door deze vooruitgang, zal AI in 2018 zijn doorbraak bij het brede publiek verderzetten. Toch moet er nog veel gebeuren, want voor velen blijven de mechanismen en het besluitvormingsproces achter deze revolutionaire technologieën een mysterie. Ik denk dat AI de volgende jaren op deze manieren zal evolueren en uitblinken:

 

1. Menselijke AI zal langzaam verdwijnen

In 2018 zal de AI-sector gelukkig afstand beginnen  nemen van  het ontwikkelen van technologieën die menselijke verschijningsvormen aannemen. Ik ben ervan overtuigd dat dit een van de meest veelbelovende trends is voor de toekomst van AI. Getuige hiervan is Sophia de Robot: AI een meer menselijk gelaat en gedrag geven, belemmert uiteindelijk echte vooruitgang. Ingenieurs en ontwikkelaars die gespecialiseerd zijn in AI zullen zich focussen op AI-systemen op basis van algoritmes die reageren, beslissingen nemen en communiceren op een menselijke manier. We zullen getuige zijn van een uitgesproken verschuiving in de sector: AI zal steeds meer geïntegreerd raken op platformen en technologieën die mensen gebruiken om openbare archieven te doorzoeken, hun mening te geven, hun financiën te beheren en te leren.

 

2. De nieuwe prioriteit voor de AI-sector: strategische wereldproblemen oplossen

In 2018 zal de sector AI-systemen beginnen te ontplooien om de juiste problemen op te lossen. Vandaag wordt AI niet gebruikt om de grootste problemen op te lossen waarmee de mensheid te kampen heeft. De meerderheid van de huidige AI-applicaties voor het brede publiek en ondernemingen focust op kleinschalige nicheproblemen. Natuurlijk kan een zoekrobot u naar de beste tandarts in Brussel leiden, kan een slimme assistent u helpen om een vergaderruimte te boeken en kan een stemassistent u muziekgenres laten ontdekken waarvan u het bestaan niet vermoedde. Maar is dit de meest efficiënte manier om AI in te zetten? Vandaag hebben AI-technologieën al het potentieel om veel complexere problemen aan te pakken, zoals het managen van alle medewerkers van een onderneming of oplossingen vinden voor de klimaatverandering.

 

3. Samenwerking tussen AI en gebruikers om de beste resultaten te genereren

Te vaak veroorzaken studies over AI en zijn impact op de jobmarkt onnodige paniek. Velen geloven dat vooruitgang in AI in de toekomst gevolgen zal hebben voor hun carrièremogelijkheden, talent en werkomgeving. Hoewel sommige jobs onvermijdelijk vervangen zullen worden door AI-technologieën, zullen de meeste in realiteit evolueren door zich te vermengen en samen te werken met deze technologieën, waardoor bedrijven de voordelen ervan ten volle kunnen benutten. Hierdoor zullen we ondernemingen in 2018 programma’s zien opstarten om hun niet-technisch onderlegde medewerkers te leren hoe ze efficiënt kunnen werken met AI.

 

4. Een groter accent op de toepassing van AI door gebruikers

In 2018 zal de AI-sector streven naar een vertrouwensband met de dagelijkse gebruiker. De sector zal inspanningen leveren opdat de gebruiker zich comfortabel voelt met producten en diensten op basis van AI, en om duidelijker te communiceren over de privacy en beveiliging van de producten. Deze communicatiestrategie zal gebruik maken van eenvoudige en begrijpbare taal voor iedereen. Als we gebruikers meer comfortabel maken met AI, kunnen we, behalve de inzet van AI optimaliseren, ook wijdverspreide technische en ethische kwesties aanpakken.

 

5. AI ten dienste van cybersecurity om ingewikkelde bedreigingen te identificeren

Hoewel Hollywood ons graag laat geloven dat robots de wereld kunnen overnemen dankzij ‘hackbare’ technologieën, zullen ingenieurs in realiteit met AI deze problemen beginnen aanpakken op het niveau van data en algoritmes. Tot vandaag hebben de skills van hackers steeds de capaciteiten van de cybersecuritysector om kwetsbare technologieën te beschermen, overtroffen. Om deze bres te dichten zullen technologiegiganten zoals Facebook, Google en Amazon partnerschappen ambiëren met start-ups en academici aan prominente universiteiten om veiligheidssystemen op basis van AI te ontwikkelen. Uiteindelijk zullen deze samenwerkingen leiden tot de creatie van AI-systemen die hacks kunnen monitoren, identificeren en voorkomen.

 

6. Evolutie van de AI-wetgeving

Wij zullen bijdragen aan de versterking van de wetgeving inzake AI, zowel op het niveau van data als op sectoraal niveau. Dit zal leiden tot een sterke responsabilisering van alle actoren in de sector. Terwijl overheden wereldwijd meer willen leren van de AI-branche, zullen de voornaamste spelers van deze sector hun strategie uit de doeken doen voor de zelfregulering van bedrijfsapplicaties op basis van AI. Deze toenemende zelfregulering in de sector zal mee een antwoord bieden op de groeiende bezorgdheid rond dataprivacy en -bescherming, zowel uit zakelijk oogpunt als met het oog op de publieke veiligheid. In 2018 zal er druk op de sector uitgeoefend worden voor meer verantwoordelijkheidszin en transparantie. Van de AI-industrie zal verwacht worden dat ze duidelijk maakt hoe bedrijven data gebruiken – vooral consumenteninformatie – om AI-applicaties te bouwen en aan te passen.

 

7. AI- training en -tools zullen beschikbaar zijn voor een grotere talentenvijver

Enkele jaren geleden was een hoger diploma in de data- en ingenieurswetenschappen noodzakelijk om AI-technologieën te ontwikkelen. Vandaag is de sector veel toegankelijker. Tools voor ontwikkelaars, trainingsprogramma’s en carrièremogelijkheden maken het voor mensen zonder technische achtergrond mogelijk om toegang te krijgen tot deze eens onneembare vesting. In 2018 zal de sector nog toegankelijker worden dankzij de introductie van extra tools, middelen en opleidingsmogelijkheden. In de toekomst zullen mensen zonder doorgedreven technische skills zich positioneren als de volgende leiders van AI, waarbij ze oplossingen zullen bieden voor problemen in de financiële-, gezondheids- en transportsector. Technische experts zullen samenwerken met creatieve professionals om de meest urgente wereldproblemen op te lossen dankzij de kracht van AI.

 

2018: van gesprekken over AI naar concrete actie

Ik ben ervan overtuigd dat de AI-sector in 2018 verder zal evolueren en grote stappen zal nemen richting het brede publiek. Een groeiend aantal mensen zal vertrouwd raken met de nuances en complexiteit van AI-technologieën. Applicaties op basis van AI zullen steeds meer voorkomen in bedrijven en zullen nieuwe industrieën veroveren. Ondertussen zal de AI-sector verplicht worden rekenschap af te leggen voor een toenemende transparantie en verantwoordelijkheid van deze applicaties. We zullen sterkere partnerschappen zien ontstaan in de AI-sector, net zoals tussen de publieke en private sector en de academische wereld.

 

Vorig jaar heeft de AI-sector een wereldwijd debat gelanceerd over het belang van de ontwikkeling van ethische, onbevooroordeelde en verantwoordelijke AI. 2018 is het jaar waarin deze discussie moet omgezet worden in concrete actie. De leiders van de sector zullen vanaf nu de nadruk leggen op de inzet van AI-technologieën om de dringendste zakelijke en maatschappelijke problemen aan te pakken, op de democratisering van tools voor de ontwikkeling van AI, op de introductie van zelfregulerende strategieën en op efficiënte communicatie van het ongeëvenaarde potentieel van AI naar de consument. 2018 zal zonder twijfel een uitzonderlijk jaar worden voor AI.

 

Over Kriti Sharma

Kriti Sharma is vice-president AI bij de Sage Group, wereldwijd uitgever van geïntegreerde systemen voor boekhouding, betaling en betalingsbeheer. Ze creëerde ook Pegg, de eerste smart assistant op basis van AI met gebruikers in 135 landen, die alles beheert, van financiën tot human ressources.

 

Over Sage:

Sage (FTSE : SGE) is wereldwijd de marktleider inzake beheersoplossingen voor ondernemingen. Sage vergezelt de ontwikkeling van ondernemingen van start-up over scale-up tot kmo met Sage Business Cloud. Dit is de enige oplossing die boekhouding, financiën, commercieel beheer, geïntegreerd bedrijfsbeheer, human resources, verloning, betalingen en communicatie met de bank integreert in de Cloud.

Onze missie: ondernemers bevrijden van de administratieve last zodat ze zich kunnen concentreren op wat ze graag doen. Dat doen we elke dag voor onze 3 miljoen klanten in 23 landen, met onze 13.000 medewerkers en dankzij ons netwerk van experts-boekhouders en partners. Wij zijn geïntegreerd en geëngageerd: we steunen lokale gemeenschappen met liefdadigheidswerk via de Sage Foundation.

Voor meer informatie: www.sage.com  

 

Voor meer info, contacteer:

VADEMECOM

Lucas Discart

T :  +32 (0)2.269.50.21

M : +32 (0)477.34.76.16

ld@vademecom.be

www.vademecom.be

Sage © Sage Software 2015 . Alle Rechten Voorbehouden